Tworzenie zabudowy szeregowej w kuchniach dużych obiektów gastronomicznych

Głównym celem, jaki przyświeca organizacji ergonomicznej kuchni, jest zwarta zabudowa i odpowiednio ustawione meble. Dużym problemem może być dobór odpowiedniej sposoby zabudowy. Przykładem mogą być proste sposoby promowane przez firmę rational. Takie działanie przekłada się na późniejsze funkcjonowanie kuchni w obiekcie.

Zalety zabudowy modułowej

Sprzęt gastronomiczny musi być łatwy w utrzymaniu czystości. Chodzi w tym wypadku zarówno o wnętrze urządzenia, jak i wygodę przy myciu obudowy oraz blatów. Rozwiązania umożliwiają łączenie maszyn w zestawy i pozwalają, na unikniecie kłopotów z dopełnieniem wymogów sanitarnych. Jeżeli montujemy takie wyposażenie gastronomii, tworzy one zwartą zabudowę i zajmuje mniej miejsca niż wolnostojące urządzenia. Docenią to właściciele dużych obiektów, gdzie często jest konieczność przygotowywania wielu posiłków jednocześnie.
Może być to system zabudowy:
• poziomy,
• pionowy.

Wybór elementów do kuchennej zabudowy szeregowej

Jeżeli szef kuchni wie jakie narzędzia są mu potrzebne, może skompletować zestaw dopasowany do określonych wymagań. Można zobaczyć, jak działa taka konfiguracja na przykładzie stron internetowcy marki Rational – www. Można tworzyć grupy sprzętu gastronomicznego lub tworzyć zestawy mieszane dla zespołów kucharzy. W tym wypadku parametry, jakie mają urządzenia wyposażenia gastronomii, powinny zapewnić odpowiednią wydajność.

Korzystając z gotowych rozwiązań, można wyposażyć kuchnie w sprzęt najwyższej jakości dopasowany do warunków pracy w gastronomii.